Остават шест работни дни до края на сегашния парламент. На самия финал на мандата управляващите смятат да попълнят ударно повече от 30 висши постове.

Вече изтече срокът за номинации на кандидати в деловодството на Народното събрание. Постовете контролират милиарди левове.

Депутатите могат да попълнят състава на седем държавни органа. За подмяна е цялата Комисия за защита на конкуренцията. С изтекъл мандат са и всички членове на Комисията за финансова надзор.

Време е и за избор на нови управител и подуправител на БНБ. Търсят се и директор и заместник-директор на Националния осигурителен институт (НОИ).

По две вакантни места има в Надзорния съвет по приватизацията и в Сметната палата. Тези дни и Комисията за регулиране на съобщенията беше увеличена с четири места.

Парламентът трябва да избере и петчленния състав на новосъздаденото Бюро за контрол над специалните разузнавателни средства.

Министерският съвет може да разгледа мандата на председателя на ДКЕВР Константин Шушулов и съвместно с президента трябва да избере новия Началник на отбраната. Вече тече и конкурс за нов директор на Здравната каса.


Още за изборите вж. в Izbori.btv.bg