Близо 700 хиляди лева ще търси държавата от Ангелина Димитрова, вдовицата на покойния наркобос Константин Димитров-Самоковеца. Това са щетите, които Димитрова е нанесла с контрабанден внос още през 2000 година.

Софийският градски съд прие иска на Министерството на финансите и даде ход на делото. Срещу Ангелина Димитрова са повдигнати две обвинения - за контрабанда и за пране на пари. Според обвинението вдовицата на Самоковеца трябва да отговаря за над 100 незаконни вноса на дрехи и обувки от Турция в периода от 1 март до 30 април 2000 година.

През 2004-та Димитрова изпрала парите, като продала всичките 400 дяла на фирмата си "Боро Травел Лондон" на регистрираната в САЩ офшорка, въпреки че е знаела, че фирмата работи с престъпни пари.

Делото срещу нея ще протече по съкратената процедура, след като адвокатът й се отказа от голяма част от свидетелите. Защитата обаче държи на разпита на седем конкретни свидетели. Сред тях е и соченият за един от най-близките хора до Косьо Самоковеца - Цветан Василев, или Цецо Хафти.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето