24-часова обща стачка парализира Гърция. Протестни шествия се проведоха в Атина, Солун и всички по-големи градове срещу правителствената политика за овладяване на икономическата криза в страната.
В стачката се включи целият държавен сектор и голяма част от частния. Поради 4-часовата стачка на авиодиспечерите близо 200 вътрешни и международни полети от и за атинското летище "Елефтериос Венизелос" бяха отменени, а останалите се изпълняват с големи закъснения.

Градският транспорт в големите градове се движи в силно намален състав. Държавните учреждения като пощи, водоснабдяване и електроснабдяване не работят днес, а болниците обслужват само спешни случаи. В протеста участват и медиите, които днес не излъчват новини и актуални предавания, а вестниците утре няма да излязат.

Целият център на Атина беше затворен за автомобили през по-голямата част от деня, тъй като се проведоха няколко протестни шествия, които в ранния следобед се обединиха в един огромен антиправителствен митинг на централния площад "Конституция", точно пред сградата на гръцкия парламент

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето