Портрети на родителите на Адолф Хитлер ще бъдат предложени на онлайн търга Craig Gottlieb Militaria през септември тази година, съобщи ArtInfo.

Според колекционера и основател на аукциона Крейг Готлиб за двете картини могат да бъдат получени над 100 хил. долара. Предполага се, че маслените потрети на Клара и Алоис Хитлер, са били нарисувани по поръчка на техния син Адолф през 30-те години на ХХ век. Точни доказателства за това няма, но двете картини са в списъка с произведения на изкуството, които са принадлежали на самия Адолф Хитлер. Каталогът може да бъде видян на сайта на Библиотеката на Конгреса.

Портретът на майката Карла е бил нарисуван по снимка, която Хитлер е пазел в медальон, открит сред личните му вещи след края на Втората световна война. Медальонът сега се намира у колеги на Готлиб.

Според изданието ArtInfo портретите, макар и нарисувани добре, нямат голяма художествена стойност. Те са ценни от историческа гледна точка. Самият Адолф Хитлер е обичал да рисува. До наши дни са се запазили много от неговите творби. През 2010 г. например аукционна къща Mullock's предложи на търг колекция от акварели на германския диктатор.