1 USD
1.82243 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,395.8

Големите градове може да останат без парно и топла вода

БГ Бизнес
 

"Булгаргаз" заплаши да спре доставките на своите длъжници от утре

Столицата и още четири големи града са заплашени да останат отново без парно и топла вода. Този път газовата криза е вътрешна - между "Булгаргаз" и най-големите Топлофикации длъжници.

Монополистът изчака времето да се затопли и отново заплаши да спре доставките на своите длъжници. Утре спират синьото гориво и на комбината "Кремиковци".

"Булгаргаз" е поискал от Топлофикациите в София, Плевен, Враца, Шумен и Бургас до края на утрешния работен ден да погасят незабавно натрупаните текущи дългове от неплатените количества природен газ за настоящия отоплителен сезон.

Сумата е за десетки милиони левове. Тези, които не се издължат, ще останат без природен газ в четвъртък след 14.00 часа, обясни пред bTV председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.

Асоциацията поиска спешна среща с енергийния министър Петър Димитров.

Директорът на "Булгаргаз" Димитър Гогов е в чужбина и не отговаряше на мобилния си телефон. От утре "Булгаргаз" спира газоподаването в "Кремиковци". Комбинатът дължи около 100 милиона лева.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е на страната на "Булгаргаз". Според председателя й Константин Шушулов газовият монополист не може да продължи да подава газ на своите длъжници, защото това е в нарушение на издадената лицензия. Комисията е дала указания тази практика да се прекрати.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии