Малките улички в Пловдив ще бъдат изцяло асфалтирани, вместо да се правят козметични ремонти на дупките. За целта община Пловдив ще кандидатства за 30 милиона лева заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Спешните ремонти се налагат, защото повече от 20 години второстепенните улици не са били асфалтирани, съобщиха от общината.
 
Специалистите от общината смятат, че кърпежът на дупките е неефективен. Всяка година за запълване на зейнали ями общината харчи по 3 милиона лева, за последните 10 години са дадени над 30 милиона. Тези пари реално са потънали ,защото малките улички в кварталите са все така разбити.

За да реши кои улици се нуждаят от спешно асфалтиране, община Пловдив ще извърши обследване на терена. За да няма опорочаване на конкурсите за асфалтиране, Европейската банка ще доведе свои специалисти.

Пловдивчани обаче не вярват, че валяци ще влязат в малките улици. Те се надяват, ако община Пловдив не успее да асфалтира улиците, то поне да отпусне средства за ремонт на разбитите автомобили.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето