Министерството на финансите ще бъде домакин на международната инициатива на "Джуниър Ачийвмънт България" – "Мениджър за един ден", която се провежда под патронажа на министъра на финансите за шеста поредна година.

В 10:30 ч. министър Пламен Орешарски ще посрещне в кабинета си дванадесет ученици и студенти от цялата страна, сред които ще бъде и "Министърът на финансите за един ден". Тази година отговорната позиция ще бъде поверена на Филипа Иванова, студентка в Софийския университет "Св.Климент Охридски".

Орешарски и неговият политически кабинет ще приемат първи участниците в инициативата.

След това младите хора, в продължение на един работен ден, ще имат възможност да се запознаят от близо с дейността на дирекциите "Външни финанси", "Държавно съкровище" и "Държавен дълг и финансови пазари".

НАПИ също ще има "нов" директор. Името му е Крум Йорданов, ученик в Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев", специалност архитектура. В рамките на миналогодишното издание на инициативата той беше министър на икономиката и енергетиката за един ден.
 
Освен нов изпълнителен директор, агенцията ще има още трима нови директори – по експлоатация и поддръжка на републиканските пътища, по управление на проекти и програми с европейско финансиране, както и нов директор на пресцентъра. Четиримата младежи са ученици в последен клас и студенти.

Столичната община също се включи в инициативата "Мениджър за един ден". Заместник-кметовете Йорданка Фандъкова, Минко Герджиков, Албена Атанасова, Ирина Савина, Юлия Ненкова и Александър Цветков ще вземат решения с помощта на ученици от София, Дряново и Велико Търново. В 11 ч. "мениджърите за един ден" ще имат възможността да разговарят с кмета на София Бойко Борисов.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето