Драма, подобна на австрийската с бащата насилник Йозеф Фрицъл, потресе Колумбия. Петдесет и девет годишен мъж беше арестуван и обвинен, че сексуално е малтретирал дъщеря си. Тя му родила осем деца. Според показанията на жертвата тормозът започнал след смъртта на майката. Тогава момичето било на пет години.

Арседио Алварес бе доведен в съда под засилена охрана, заради опасения, че може да бъде линчуван. Мъжът, получил прозвището "чудовището от Марикита", по името на селището, където живее, отрече да е извършил кръвосмешение, тъй като дъщеря му била осиновена и сексът е бил по взаимно желание. Все още не е изяснено дали твърденията му са истина и как ще се отразят на обвиненията.

Жертвата Алба Алварес обаче твърде, че винаги е възприемала Арседио като баща: "Винаги съм го възприемала като свой баща, никога като мъж. Не ми обясняваше защо го правим. Понякога го питах, а той отговаряше, че такава е Божията воля".

Жената разказала пред полицията, че когато тя била петгодишна, майка й починала и тя останала на грижите на баща си. Тогава той започнал системно да я изнасилва. В резултат тя родила 11 деца, три от които починали. Осемте оцелели, на възраст между една и 19 години, са поверени на социалните служби.

Защитниците на детските права настояват Алварес да получи доживотна присъда. Същото наказание получи по-рано този месец австриецът Йозеф Фрицъл, по обвинения в отвличане и дългогодишен сексуален тормоз над дъщеря си. През последните дни станаха известни още два подобни случая - в Полша и в Италия.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето