България записа загуба от САЩ в игралия се кръг от М1 Чалъндж в Бургас и изравни точковия си актив със състава на Бенелюкс, който записа 1:4 срещу Финландия в първи кръг от популярния турнир.

Галата се игра пред пълни трибуни в бургаската зала "Младост" , където присъстваха и ръководството на М1 Глобъл, начело с президента Вадим Финкелщайн. След бойният спектакъл босът сподели, че е много доволен от домакинството на страната ни и условията у нас. Гала вечерта се е предавала пряко по три сървара в над повече от 100 държави.

Първия качил се на ринга от българския състав Янко Янев – Нинджата (-70кг) загуби мача във втори рунд с ключ на ръката (армбар) от бразилеца Ренато Миглиасио. Загуба с ключ записа и Иван Иванов (-76кг) от Стив Карл.

Играещия треньор на българския национален отбор Йордан Радев загуби от съперника си Хърбърт Гудман – Шепотът със съдийско решение. Първоначално, бе присъдена победа чрез решение за Йордан Радев. По-късно обаче, след като видео записа от двубоя е бил прегледан, се е видяло с точност кога е бил нокаутиран Радев, в следствие на което, победата му бе отменена и присъдена на американския боец.

Радев бе повален от тъмнокожия  10 секунди след удряне на гонга, когато българинът не очакваше светкавичния удар. Това обаче не бе отчетено от съдиите, но и на Гудман не бе показан жълт картон.

Най-опитният ни играч участва единствен от България в миналогодишното издание на М1, където  записа победа с екипа на Отбора на света.

Изключително оспорван бе сблъсъкът между Атанас Джамбазов (-93кг)  и  Чарлз Григзби – Отчето, където Наско загуби със съдийско решение след изиграване на трети рунд.  Наско спечели овациите на публиката, мнозина от които скандираха за неправилно отсъждане за победата на американеца.

В най-тежката категория +93кг Емил Захариев претърпя загуба от Лойд Маршбланкс – Кадилака, който взе мача с ключ на крака.

В мачовете изиграли се преди това, Германия победи с пълно превъзходство състава на Турция с 5:0, а Руския легион се наложи с 4 победи срещу удна загуба срещу Отбора на Света.

Следващото участие на българския национален отбор e в четвърти кръг от турнира, на 2 май в Сао Пауло( Бразилия), където трикольорите ни ще срещнат състава на Бенелюкс. Преди това на 25 април в Токио предстои трети кръг от турнира.