„Софийска вода” отново ще предлага свежа вода на столичани в специални еко чаши под мотото на кампанията „Утоли жегата!”. Софиянци ще могат да се разхладят с чаша вода в два пункта - пред Художествената академия и на ул. „Цар Освободител”. По време на горещниците на 15 и 16 юли над 2500 софиянци бяха приятно изненадани с чаша вода. Така ще бъдат посрещани и всички посетители на центровете за обслужване на клиенти на дружеството. Инициативата цели да напомни колко е важно да се пие вода в топлите дни.

В София пием предимно планински води от Рила, които се събират в язовирите „Искър” и „Бели Искър”. Лабораторният изпитвателен комплекс на дружеството следи непрекъснато качествените показатели на водата във водопроводната мрежа.

Всеки месец се правят над 10 000 анализа по 50 показателя. Независими външни акредитирани лаборатории извършват радиологичните изследвания на питейната вода.

Според докладите на Столичната регионална здравна инспекция качеството на питейната вода в София напълно съответства на изискванията на европейските стандарти, посочват от дружеството.