Това казаха всички те пред журналисти. Според Сугарев, те ще се обърнат към всички възможни институции.

Съпругата на самоубилия се прокурор Николай Джамбов, Агнес, ще поиска ново дело по случая. Тя е убедена, че върху съпругът й е оказвано влияние от Никола Филчев и приближените му в прокуратурата.
"Не знам дали материалите по делото са отишли във Висшия съдебен съвет и смятам, че истината няма да излезе пред обществото", заяви Агнес Джамбова.

Според цялото семейство на Джамбов, той никога не е имал лични проблеми, заради които да сложи край на живота си - така, както е написано в постановлението за прекратяване на делото. Следствието не е водено както трябва, убедени са още неговите близки.

Майката на Джамбов, Щиляна, разказва: "Когато за първи път отидохме със съпруга ми при следователя, той ме попита как се е родил моя син. Отговорих му, че синът ми се е родил нормално, както всяко друго дете. Така и не разбрах каква връзка има раждането на сина ми с неговата смърт."

Едно от делата, които е гледал Николай Джамбов е било срещу генерал Пешлеевски и разграбването на строителни войски, уточни бившият експерт по криминология в Главната прокуратура Пейчо Пеев.

"Смятам, че прокуратурата, чрез натиска, който оказваше главният прокурор, стоенето до късно, викането всеки ден на Джамбов, за да бъде прекратено делото срещу ВКР-то. Според мен става дума за политическа престъпност", каза още Пеев.

Репортаж очаквайте в късната емисия новини на Би Ти Ви!