Прокуратурата е приключила разследването на убийството на студента Стоян Балтов, което предизвика вълна от недоволство сред младите хора. Адвокатите на двете момчета, обвинени в убийството на Стоян, обаче поискаха удължаване на следствието, за да се търсят и други виновни.

Двамата обвиняеми Вили Георгиев и Александър Данаилов чакат началото на делото в следствения арест. За жестокото убийство в Студентски град те могат да получат доживотен затвор.

"Наблюдаващият прокурор ме увери, че ако днес приключи предявяването до седмица ще изготви обвинителния акт и ще го внесе в съда", каза градският прокурор Николай Кокинов.

Адвокатите и на двете момчета обаче отказаха да получат материалите по делото. По думите им сред обвинените не е човекът от компанията, който е предизвикал сбиването пред дискотека "Амнезия".

"Защото от една страна са участвали 6 човека, от другата страна са били трима. Другите въобще не са разследвани", каза Емил Велинов, адвокат на Вили Георгиев.

"Не оправдавам сина ми по никакъв начин. Той е участвал в този бой. Нека съдът да прецени колко е виновен и колко е невинен, но редно е при един такъв трагичен случай всеки участник да си понесе отговорността. Някой стои зад тези момчета, за да не бъдат привлечени, защото има достатъчно данни, че са участвали в побоя - даже повече от тези, които има за сина ми", коментира Красимир Георгиев, баща на Вили.

"Ами за които са събрани доказателства и за които е изяснено, че фактически имат отношение към смъртта - са повдигнати обвинения", каза Николай Кокинов.

До края на месеца Апелативната прокуратура ще реши има ли нужда от нови обвиняеми за смъртта на Стоян Балтов.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето