Късно снощи се състоя финалът на конкурса в подкрепа на младите модни таланти на България. Участваха бакалаври и магистри от Катедра "Мода" при Националната ххудожествена академия.

На шумно ревю снощи, млади и талантливи момичета и момчета от Националната художествена академия представиха своите дизайнерски тоалети, след близо месец усилена работа. Ревюто беше част от финала на моден конкурс в подкрепа на талантливите млади дизайнери на България. Подобен конкурс се организира за пръв път, но не и за последен. Организаторите му смятат да го превърнат в част от традиционните си благотворителни събития в подкрепа на младите таланти в България.

Много оригинални и носещи индивидуалността на автора тоалети участваха в конкурса, но журито реши голямата награда да отиде при Наталия Живкова - студентка 1 курс магистър в Националната художествена академия. Наталия впечатли всички с колекцията си в бяло.

Журито се обедини около това творческо решение, защото студентката много добре е разгърнала своя проект по темата под мотото на конкурса. Тя използва едно цветово решение в бяло, което обединява цветовете. Също така тя обединява различни нации и култури, а именно японската - оригами, арабската - шалвари и гръцката - характерното деколте.

Бялата светлина е съвкупност от всички цветове, пречупени през призма и по този начин пречупих всички култури през моята призма, казва победителката Наталия Живкова.

Целия разговор може да видите в прикачения файл.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето