В София бе учредена нова политическа партия наречена "Движение за равноправен обществен модел". В нея влизат представители на ромите от цяла България.

Новата партия ще се бори за създаването на средна класа у нас.

С химна на република България бе открито учредителното събрание на "Движение за равноправен обществен модел". Около 1500 роми от цялата страна гласуваха устава, представен от лидера на партията Илия Илиев. Той завършва юридическото си образование в Благоевградсия университет и е собственик на строителна фирма.

"Да, по-голямата част от учредителите са наистина роми. Мисля, че в това няма нищо лошо. Това е най-вече, защото аз произхождам от такъв произход, казва председателят на "Движение за равноправен обществен модел" Илия Илиев. Целите на партията са да защитава интересите на всички хора в България. Много важен момент от нашата политика е нашата партия да се бори за придобиването на една средна класа в българското общество на стандарт."

Сред целите на "Движението за равноправен обществен модел" е и участието на колкото се може по-голяма част от българския електорат на предстоящите местни избори.