През изминалото денонощие в страната са станали 13 тежки катастрофи, при които са ранени 20 човека, съобщават от СБА. Няма загинали, един е с опасност за живота. В района на София са станали 54 леки и две тежки катастрофи, двама души са пострадали.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Слаб дъжд превалява в областите Ловеч и Пазарджик. Затворени остават проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлинският проход за товарни автомобили.

Затворена е аварийната лента на автомагистрала "Хемус" между 16-ти и 17-ти километър в посока от София към Ботевград, както и дясната лента на пътя София – Кулата между километри 410 и 500, поради отнасяне на насип и банкет.

Въведени са следните ограничения: забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 3 тона по пътя Дунавци – Арчар; на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и на товарни автомобили с обща маса над 15 тона през прохода Петрохан.

По искане на гръцките власти затворен до 30 май остава граничен контролно-пропускателен пункт "Златоград", поради ремонт на пътя на територия на Република Гърция. Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш - Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Видин – Арчар – Лом, Карлово – Пловдив, Симеоновград – Харманли и Подбалканският път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за село Столник и от Сливен до Старозагорска област.