Медиите създават грешни впечатления, че СДС-София е против коалиция с ДСБ. Единственото условие, което СДС-София постави към Националния съвет, беше в листите да няма хора, които са разцепвали десницата, за да може да се спечели по-голямо обществено доверие.

Това каза Борислав Бориславов, лидер на СДС-София, в предаването "Тази сутрин" на bTV. Той обясни, че след снощното заседание на СДС-София е станало ясно, че Националният съвет на партията е гласувал само една част от споразумението с ДСБ. Днес се очаква председателят на Националния съвет да предостави останалата част от споразумението, за да бъде взето информирано решение. "В Националния съвет е гласувана текстовата част без детайлите в споразумението с ДСБ", каза още той.

Във връзка с изказването на Пламен Юруков, че на Мартин Димитров може да бъде поискана оставката, Бориславов каза, че въпросът за оставки в партията не е актуален в сегашната предизборна ситуация.

В споразумението е описано как ще бъдат подредени листите за народни представители, съобщи Пепи Николов, член на софийската организация на ДСБ. Коалицията, за да я има, партиите ДСБ и СДС трябва да бъдат в нея, допълни Николов и уточни, че всички опити да се спре коалицията няма как да успеят. 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето