Давид Перез е фламенко хореограф. Той ще помага на Камен Донев за новия му спектакъл. Камен подготвя спектакъл за края на 2009 година, но не разкрива повече подробности. Според Давид Перез Камен няма да има никакви проблеми с фламенкото. Той е много добър актьор и танцьор, казва Перес.

Давид е в България от понеделник. За няколко дена е успял да види част от града и да се срещне с различни хора. Той води едноседмичен курс в Операта на хората, желаещи да опознаят фламенкото.

Според Давид Перез всеки би могъл да се научи да танцува фламенко, най-важното е да има желание. Веднъж като се научи основният такт, могат да се добавят различни ритми. Да се научиш да танцуваш фламенко е като да се научих да караш кола, допълва Перез.

Фламенкото не е нещо, което налага граници. След като разбереш такта и основните уроци на движение, всичко останало е нещо спонтанно. То е ритъмът на сърцето, коментира Давид.

В прикачения файл можете да видите цялото видео и основните стъпки, които Давид Перез показа в студиото на "Тази сутрин".

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето