Ангел Димитров - Чората е починал от задушаване, а не е пребит до смърт. Това е заключението на третата поредна съдебно-медицинска експертиза по делото за смъртта на Димитров. Новата експертиза напълно противоречи на предишната, която беше изготвена от екипа на доайена в Съдебната медицина професор Стойчо Раданов.

На базата на изследването на Раданов петимата подсъдими полицаи получиха общо 82-е години затвор. Новата експертиза може да обърне делото на 180 градуса, тъй като според нея Ангел Димитров - Чората се е задушил, докато е лежал с белезници на ръцете.
 
Според експертите от Военна болница Димитров имал и проблеми със сърцето и белите дробове. В експертизата е записано още, че Чората е бит, но лекичко, от отишлите да го арестуват полицаи.

В старата ескпертиза категорично беше посочено, че Чората няма заболявания. Според нея той е починал заради кръвоизливи в главата и спукване на аортата от удар. Адвокатът на семейството на починалия поиска отвод на съда, заради назначаването на последната експертиза, но искането беше отхвърлено.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето