Бизнесдама от Швейцария е финансирала задграничните пътувания на рап певеца Ванко 1. Това обяви адвокатът на певеца в Пловдивския окръжен съд, където беше гледано поредното дело на Комисията за установяване на имоти, придобити по престъпен начин. Благодетелката на Ванко 1 ще трябва да се яви на следващото съдебно заседание, за да бъде разпитана.

Вече са ясни разходите, които рап певецът е направил за 53-те си задгранични пътувания. Те обаче значително надхвърля доходите му за времето от 97 до 2003 година, казват от комисията „Кушлев”.

"Разходите му за пътувания само за гориво и за самолетни билети са близо 16 000 лева, а отделно разходите за командировки и престой са близо 18 000", каза Георги Чобанов, юрист, Комисия  за установяване на имущество, придобито по престъпен начин.

Адвокатът на Ванко 1 – Кирил Стоянов, обяви в залата, че рап певецът е имал спонсор -  30-годишна българка, която от години живее в Швейцария. Защитата поиска да не се отнема имотът от 710 квадратни метра в село Ягодово, защото е единствен за семейството му.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето