Проливни дъждове ни очакват през целия днешен ден. Метеоролозите прогнозират, че на места валежите ще бъдат до 20 - 25 литра на квадратен метър. Екипи на министерство на извънредните ситуации са в готовност да реагират при опасност от наводнения и други бедствени ситуации.

Дъжд , но все още слаб превалява все още само в западните части, но в часовете след обяд валежи ще обхванат цялата страна, най-късно - Източна България.

Най-значителни количества се очакват в южните райони. Заради топлото време ще има и гръмотевици, които не са особено типични за това време от годината. И в планините ще вали дъжд, само по-най-високите части - сняг.

Вятърът в планините е ураганен - на Мусала поривите му надхвърлиха 40 м./с., което е почти 150 км./ч. , но силен вятър духа вече и в Източна България, както и на север от планините - във Велико Търново скоростта му достигна 24, в Разград 16 м./с.

Очертава се една продължителна валежна обстановка и можем да говорим по-скоро за временно отслабване  на интензивността на валежите през нощта и утре, но през нощта срещу събота се очаква отново усилване на валежите и  отново по-значителни ще бъдат те в Южна България.  В Източна България ще продължи да духа силен южен вятър, каза Христина Балинска.   

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето