Безплатни прегледи на пациенти с установена глаукома или със съмнение за заболяването организира МБАЛ "Токуда Болница София". Прегледите ще бъдат извършени на 7 март /събота/ от 8 до 14 ч. след предварително записване на тел. 02/403 4000.

Международните проучвания сочат, че глаукомата е основна причина за слепотата. Лечението на това заболяване е възможно само при навременна лекарска намеса. За ранното откриване на глаукомата съществено значение имат редовните прегледи при офталмолог поне веднъж годишно, посочват специалистите.

Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия.  Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

Прегледите са част от програма, посветена на Световния ден на глаукомата. В рамките на инициативата ще бъде организирана отворена за пациенти лекция "Глаукома и важността на ранното лечение", която ще се проведе на 12 март /четвъртък/ от 16.30 ч. в Аулата на болницата.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето