Късно тази вечер у нас ще бъде върната Мануела Горсова. Момичето което изпадна в будна кома след като беше блъснато от джипа на Максим Стависки прекара 10 месеца на лечение и рехабилитация в клиника в Израел.


Мануела се завръща от Израел заедно с майка си Диана Горсова и ще бъде приета за около седмица във Военномедицинска академия. Ще и бъдат направени пълни изследвания на основните жизнени функции. Засега момичето тежи едва 42 килограма.

До момента 6-те месеца лечение в България след катастрофата струват на болницата над 116 хиляди лева. Въпреки това българските специалисти не смятат, че рехабилитацията в Израел е подобрила чувствително състоянието на момичето.

"Моята предварителна информация е, че състоянието е стабилизирано, не очаквам някакви изненади за влошаване, а връщането е защото е приключил курсът на лечение като програма и продължителност", коментира доц. Николай Петров, ВМА.

Той не коментира дали това е свързано с лечението и средства или с желание на майката да се завърнат:

"Ние като болница сме готови да я приемем да направим необходимото - ще я изследваме, ще направим необходимите консултации - това ще го знаем обаче след необходимия набор на изследвания", каза доц. Петров.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето