"Истината за Лили Иванова" - така ще се нарича единствената официална биография на певицата, която ще излезе на книжния пазар през април. Другата книга за живота й, написана от журналиста Исак Гозес, Лили сравни със справочник, пълен с неточности.

Певицата подготвя биографията си една година. Досега са написани 900 страници, които от днес ще претърпят последната редакция. Преди дни журналистът Исак Гозес обяви, че пуска на пазара своя книга за живота на Лили Иванова. Такава идея наистина е имало преди години, но написаното от Гозес тогава не се харесва на Лили (неговият коментар по случая - чуй в прикачения файл).

"Той написа наистина няколко страници, даде ми ги и аз му казах съжалявам, но се отказвам от тази идея, защото в случая ти искаш да бъдеш по-голям герой от героинята. Няма такъв филм", коментира примата на българската естрада.

Лили обвини журналиста,

че е предал приятелството им за 12 лева и заяви, че авторът не е съгласувал написаното в книгата си с нея. "Горкото ми кученце и то попадна под секирата на някои неща. То не е било родено, а пишат за него, че вече съм го държала. Дамата държеше кученцето! Дамата! Най се дразня, като кажат дамата! Какви дами бе - нямаше дами през комунизма", възмути се певицата.

Тя призова Гозес да спре издаването на книгата си или да я издаде след като на пазара излезе официалната биография под редакторството на Мартин Карбовски.

Лили потвърди, че е внесла съдебен иск срещу Гозес. А за официалната си биография каза: "Просто ще видите в тази книга какви неща е трябвало да изживявам, да преживявам и да преглъщам Това, което съм преживяла в моя живот, не го пожелавам на никого!".

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето