Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заподозря, че зад напрежението около кризата с боклука в навечерието на празника стои "отиващата си коалиция".

Борисов заяви, че до края на деня трябва да завърши поставянето на съдове за сметосъбиране в петте района на столицата, в които се сменя концесионерът по чистотата.

Според столичния кмет бившият концесионер "Новера" е извършил вандалско действие, като е отрязал кошчетата по спирките в петте района, които освобождава, и е оставил на мястото им опасни колци. По думите му фирмата е саботирала общината и новите почистващи фирми.

"Те вдигаха тайно кофите. В момента, в който някъде хората излизаха, се струпваше боклук. Видяхте на някои места имаше много кофи, а на други нямаше по простата причина, че те не дадоха графика къде ще вдигат кофите въпреки писмените ни искания за това".

Заглавията в някои вестници, че София е замирисала на боклук според Борисов са "последни издихания на отиващата си коалиция". "Аз се надявам, че и ДАНС и прокуратурата ще разследва произхода на средствата, с които се изкупуват медиите от страна на ДПС - всички вие знаете този процес, който тече".

Днес местата, където се е беше струпал боклук, изчезваха постепенно. "Новера" ще продължи да чисти в останалите 19 района на София в следващите пет години, освен ако кметът не намери начин да изпълни намерението си да върне чистотата на общинските предприятия по-рано.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето