Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер откри панаира за компютърни технологии в Хановер заедно с германския канцлер Ангела Меркел. В словото си при откриването Шварценегер заяви, че технологията е най-големият актив в сегашните времена на предизвикателства.

Калифорния тази година е партньор в организирането на панаира. По време на покещението си в Хановер Шварценегер ще получи награда от Американската търговска камара в Германия за изключителния си ангажимент към опазването на околната среда. Въпреки жестоката бюджетна криза на щата, губернаторът републиканец е известен с мерките в подкрепа на алтернативните енергийни източници.

В рамките на изложението, на 5 март - Деня на Българската информационна и комуникационна индустрия, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще представи програми и проекти, които създават условия за насърчаване на конкурентноспособността на сектора.

Българската асоциация на софтуерните компании ще очертае значението, което имат националните или регионални асоциации в областта на информационните технологии за подпомагане на конкурентното развитие на местните малки и средни предприятия за комуникационната индустрия.

Акцент ще бъде поставен върху България като софтуерен регионален център. По време на форума ще бъде обсъдена темата за финансовата криза и нейното отражение в сектора.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето