От тази вечер полицията започва масови проверки по обществените места и заведенията в столицата.

По Коледните и новогодишните празници в София ще има засилено полицейско присъствие. Това каза директорът на СДВР Румен Стоянов.

По Коледа и Нова Година в столицата ще дежурят допълнително полицаи.

"Почивките на полицаите от два дена стават един и от тази вечер в София планираме засилено полицейско присъствие. На улицата са извадени всички резерви", каза ген. майор Румен Стоянов, директор на СДВР.

СДВР предприема засилена охрана на местата, където се очаква струпване на много хора по време на празниците. Всички заведения в София ще бъдат проверени за охраната, пропускателния режим и за разпространение на наркотици.

37 нови автомобила ще попълнят автопарка на СДВР. Главният секретар на МВР информира, че все още не е повдигнато обвинение срещу задържаните при престрелката в "Белите брези" през август.

"Тревогата, която буди у мене е, че още няма обвинителен акт за тези хора. Връщането им на улицата ще е пагубно, сиреч бум на наркоразпределение и престрелки", заяви ген. Бойко Борисов.

Борисов цитира следователя по делото, според когото един от задържаните е довел свидетели, които му осигурили алиби. Той отново напомни, че се налагат законови промени за ускоряване на съдебния процес.

"Това се отлага за следващия март, после за другия декември. Изтичат 2 години, когато по закон може да седи в ареста и един убиец излиза на улицата, а той там пак ще се занимава с убийство, няма да произвежда печени семки", каза главният секретар на МВР.