Българка, живееща в Белгия, от 14 години води съдебна битка за имот у нас. Жената потърси екипа на bTV във Варна, за да разкаже какво означава да чакаш бързо и справедливо решение от българските правни институции.

Йорданка Хареева заминава за Белгия през 1995 година. Разказва, че след това имотът й - скъпа къща в центъра на варненския квартал "Виница", е заграбен от Стефан Русчуков, който поел ангажимент да наглежда имота. Мъжът твърди, че е платил за къщата. Разполага с предварителен договор за покупко-продажба, сключен в силистренското село Гарван.

"Имаме три експертизи, в които категорично се казва, че подписът абсолютно не е мой и продължаваме да търсим буквички и членчета,  да се откаже, да се върне за преразглеждане, пренареждане, докато минат точно годините, когато минава давността", разказва Йорданка Хареева.

Русчуков живее в спорния имот със семейството си повече от 10 години. Той не пожела да коментира ситуацията и заяви, че последната дума е на съда.

"Прекъсва се делото, понеже неговата леля или баба е болна. Казвам извинявам се много, но аз идвам три пъти вече, това не е Варна – Шумен", обясни Йорданка Хареева.

Така години наред. Хареева търсила помощ и от белгийските власти. Те останали изумени от случващото се, но й обяснили, че страната ни е член на Европейския съюз и по спора трябва да се произнесе българският съд.

Делата за имота продължават - неизвестно докога. Жената обаче е твърдо решена да търси правата си до край. Разчита на това, че последна дума по спора ще има Европейският съд.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето