Инвеститорският интерес към България не намалява. Това заяви в предаването "Тази сутрин" министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. По думите му най-голям е интересът към енергетиката.

"Чуждите ни инвестиции за миналата година са около 6 млрд. евро, това е огромна сума. Малко са по-малко от предходната година, но в година на криза това е огромен инвеститорски интерес. Знаете, че инвеститори се появиха от най-голямата, най-пострадалата държава, Америка през последните месеци на миналата година. Не пада инвеститорският интерес, особено в енергийната сфера", отбеляза енергийният министър.

По отношение на дебатите по вота на недоверие към правителството той коментира:

"Първите избори са на 7 юни, т.е. след три месеца ние имаме избори и в тази ситуация ти да поискаш вот на недоверие и да очакваш, че управляващите няма да се отчетат за това, което са направили. Още повече, че това, което има да се отчита, тук съм изцяло съгласен с премиера, той действително можеше да говори поне 7 часа и направи едно кратко експозе върху това, което е направено".

"В условията на криза, няма международна финансова институция, която да ни казва, че България изглежда добре в тази ситуация", отбеляза още Петър Димитров.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето