Осъденият за грабеж Лазар Колев, на 29 години, е основен заподозрян за смъртта на сестри Белнейски. Това каза в предаването „Тази сутрин” на bTV адвокатът на заподозрения Марин Марковски.

Колев ще бъде привлечен като обвиняем в петък, в Националното следствие в София. Миролюба Бенатова и операторът Евгени Генов успяха да влязат в дома на заподозрения и да говорят с негови близки.

29-годишният Лазар Колев е сред хилядите разпитани и проверени мъже веднага след убийството на Белнейски. Тогава има алиби и е отметнат като проверен.

Той е от Пазарджик, не е семеен и в момента е в затвора за грабеж. Отгледан е от втория си баща, който вече е покойник. Майка му отказа да разговаря с екипа ни. В дома му заварихме баба му, която е адвентистка, да чете библията.

Бабата разказа, че не е виждала внука си от 2-3 години, защото от тогава е постоянно по затворите, но иначе "е добро дете".

ДНК експертиза уличава Лазар Колев

Информация на bTV, потвърдена и от прокуратурата в Пазарджик, сочи, че при прегледа на следствените действия, извършени до средата на миналата година, става ясно, че част от иззетия биологичен материал от момичетата не е изследван и няма резултат.

Това е сперма от влагалището на едното момиче, следи от под ноктите на другото, както и биологичен материал от интимните части на другата сестра.

Защо изследването е забавено не е ясно, но в средата на миналата година материалът дава резултат и съвпада с този на Лазар Колев.

Според бабата на Лазар, той не е способен да убие човек. Фамилията на Лазар е известна в Пазарджик като Гангстерите. Заради славата на дядо му като измамник.

29-годишният Лазар Колев има три присъди зад гърба си

Като ученик извършва изнасилване, което излежава до 2003 година. Докато е в затвора и работи на обект в Царево, участва във взломни кражби, за което също е съден. Накрая -  месец и половина след смъртта на сестрите Белнейски, мъжът извършва грабеж на телефон в София и затова лежи в затвора и в момента.

Работил е в цех за хляб, собственост на чичо му.  Последният му работен ден е денят на убийството на Белнейски - 27 януари 2006 година. Тогава, без да дава обяснение на никого, напуска и пристига в София.

В петък Лазар ще бъде обвинен за смъртта на сестрите

Но разследващите не забравят, че престъплението най-вероятно е извършено от двама. Кой е бил с Лазар в последната нощ на Белнейски все още никой не знае.

Пред bTV Марковски обясни, че очаква клиентът му да бъде обвинен за непредумишлено убийство, защото въобще не е познавал сестрите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето