Отново самоделна бомба пред едно от елитните заведения в София. Този път взривното устройство не избухна. Пакетът беше открит рано сутринта и обезвреден.

Пакетът със самоделното устройство е бил поставен още през нощта до бордюра, на няколко метра пред входа на "Планета Бар Де лукс". След получаване на сигнала за съмнителен пакет районът беше отцепен. Записът от охранителните камери на заведението е иззет от разследващите.

"Това е поредният терористичен акт за сплашване. За щастие е неуспешен поради техническа грешка в самоделното взривно устройство", съобщи Иван Бояджиев.

Свързахме се със собственика на заведението. Той обаче отказа коментар. И ни препрати към един от мениджърите на верига "Планет Бар Де Лукс".

"Не смятам, че е насочено към заведението. Планет Бар Де Лукс има 5 заведения в 4 града от 9 години и никога не е имало такива проблеми", заяви Антоанета Зеленкова.

- Може да е насочено към собственика на заведението, не към самата верига?

- Нулево основание, според мен.

Това е втората бомба срещу елитно столично заведение само за седмица. 400 грама тротил изпотрошиха бар Неро на небезизвестния Николай Методиев - Пилето на булевард "Витоша".

"Самият механизъм на задействане е подобен на това пред бар Неро. При един терористичен акт не се пресмятат материалните щети. Ако е имало хора да минават наблизо щеше да е опасно и дори фатално, но терористите не отчитат тези работи".

В днешния случай е можело да се стигне до зловещ сценарий, тъй като в непосредствена близост до заведението се намира и Център за обучение на чужди езици "Алианс", който се посещава от над 1000 деца.

Въпреки заплахата заведението отвори врати още в 13.00 часа на обяд.



Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето