Скандал със столичната болница по ендокринология замалко не остави пациентите на открито, извън лечебното заведението. От болницата твърдят, че съдия-изпълнител се опитал да запечата болничните стаи, за да предаде сградата във владение на еврейската организация Шалом.

От организацията пък обясниха, че сградата е тяхна собственост от 98-ма година. Болницата им дължала 700 хиляди долара заради неплатени наеми.

Според ръководството на столичната болница по ендокринология от години се водят съдебни дела с еврейската организация затова, чия е собствеността на сградата. През 2003 година съдът решил, че болницата трябва да освободи сградата, тъй като не е плащан наем - задълженията са за около 700 хиляди долара. Така се стига до днешното посещение на съдия-изпълнител в лечебното заведение.

"Започнаха съвсем грубо да ни казват, че ще извадят от кабинетите администрацията, започнаха с директорския кабинет, влязоха в болничните стаи, опитаха се да запечатат стаи на болни", съобщи изпълнителният директор на болницата Сабина Захариева.

Преди около 3 години здравното министерство решава да премести болницата на друго място, за което вече са пригодени етажи в столичния Майчин дом. Преместването трябва да стане през март. Съдия-изпълнител обаче е поискал сградата да се освободи от днес.

В крайна сметка на болницата беше дадена отсрочка да освободи сградата до 15 април.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето