Ирак обвини Съединените щати в "небивал бандитизъм" за това, че са присвоили декларацията на Багдад за оръжейните програми, часове след като тя е била предадена в главната квартира на ООН. Миналата нощ Съединените щати получиха единствения екземпляр от иракската декларация. Копия от нея получиха петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност.

Днес оръжейните инспектори на ООН в Ирак посетиха пет обекта, в които се предполага, че могат да бъдат разработвани оръжия за масово унищожение.
Група от ядрени експерти провери инсталация недалеч от границата със Сирия. До Войната в залива съоръжението е било използвано за производство на ядрено гориво. От 1998 г. то е под постоянно наблюдение от Международната агенция за атомна енергия.

Втори екип от ядрени инспектори посети обект на 50 км от Багдад. Там са поставени центрофуги, които биха могли да се използват за обогатяване на уран. Част от специалистите отидоха за трети път в комплекса "Тууайта", център на иракската ядрена програма до 1991 г. Експерти посетиха и лаборатория край столицата. Вашингтон и Лондон подозират, че в нея Багдад е възобновил опитите си с бактериологично оръжие.