"Фабрика за приказки" "отваря" Театърът на сетивния лабиринт от 19 до 25 октомври в София. Посетителите влизат самостоятелно, един по един. На 22 и 23 октомври, освен вечерни, ще има и дневни представления, в които може да се минава по двойки – дете с родител.

Най-новото издание на Театъра на сетивния лабиринт ни повежда на вълнуващо пътешествие далеч отвъд баналния, разомагьосан свят на всекидневието. Оставете фантазията, детската невинност и интуицията да създадат вашата лична приказка, призовават от екипа.

"С навлизането в сетивния лабиринт за тебе външният свят изчезва. Изминаваш сто, двеста или триста крачки най-много, но те променят тотално усещането ти за тук, сега, преди, тогава, аз, другите. Ставаш героят на легенда или приказка, която съществува само за теб, провиждаш "невидимото за очите", намираш отговори на въпроси, които отдавна чакат. На изхода лабиринтът e вече част от теб", обясняват инициаторите.

Същността на Театъра на сетивния лабиринт е в пространството отвъд думите и затова трудно може да се описва или да се разказва за него. За да бъде разбран, трябва да бъде преживян, казват инициаторите.

Все пак те посочват основните характеристики на "жанра" – интерактивен артистичен процес, който води до създаването на представление, обвързано със специфична среда-място; пърформанс, в който ролите на "зрител" и "актьор" се смесват и те се превръщат в сътворци на едно уникално преживяване; едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават един по един през инсталация-лабиринт, където се сблъскват с наситени сетивни изживявания (слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови); лично пътешествие в тъмното тук и сега, в което с всеки следващ завой и среща отпадат препятствията към същността ни и ние отново се свързваме с вътрешното си аз, с другия, с Вселената.

"Богатство, красота, хармония, усет, лекота, аромат… естествено – просто прекрасно!", "Спокойствие, приказка, желание, аромат, безвремие, красота!", "Благодаря, че за час бях в един друг свят!" – това са част от отзивите на хора, преминали през летния лабиринт – "Дървото на живота" в Иракли.

"Почувствах добротата на вълшебството да бъдеш част от всеки атом на съществуването! Благодаря ви от сърце!", "Беше страхотно изживяване. Благодаря много на екипа ви, наистина успяхте да отклоните вниманието ми от всекидневните проблеми!", "Очарована съм и щастлива, че ви има. Успях да се пренеса в света на приказките. Щастие и радост прелива в душата ми. Имах проблем с доверието - мисля, че успях да го преодолея", пишат още посетителите.

Необходимо е предварително да се запази място и да се купи билет. Цената е 30 лева или 50 за двойки с деца в дневните представления. Организатори на "Фабрика за приказки" са сдруженията "Биведа" и Global Vision Circle.