Дочев е председател на Съюз за борба с корупцията "Защита", който, както той самият призна, не е регистриран. Той не можа да обясни как един нелегитимен орган е викал апелативния варненски прокурор Васил Миков да дава обяснения. Това се наказва по законите на страната.

Спартак Дочев се опита да обори някои от твърденията на Едвин Сугарев в първото му писмо до институциите на страната. Според Дочев, апелативния прокурор Васил Миков, е използван от Сугарев срещу Никола Филчев, а всъщност Миков е извършил незаконни действия. Спартак Дочев цитира номер на преписка 2837 от миналата година, от която ставало ясно, че Миков е поддържал отношения с криминалния контингент на Добрич и се е опитвал да се меси в кадровата политика на местната полиция. Дочев обаче не можа да обясни защо неговият съюз за борба с корупцията "Защита", който не е узаконен от съда, е викал Васил Миков да дава обяснения.

Освен за Миков, Спартак Дочев изнесе данни и за генерал Атанас Атанасов и задържания украински самолет, и следователя по делото за убийството на ямболската адвокатка. Как се е добрал неговият съюз до тези данни Дочев не разясни.