Министър Георги Петканов се е запознал с писмото на Едвин Сугарев, в което той го приканва да отговори защо са разпространени негови разговори от 11 ноември, когато според министъра, подслушването на полицая Живко Георгиев би трябвало да е прекратено четири дни преди това. Сугарев пита още и как неговите разговори със синдикалиста Пламен Симов са звързани с престъпленията, за които е разследван и подслушван полицаят.

Министър Петканов се позова на Закона за специалните разузнавателни средства и Наказателния кодекс, за да не отговори на въпросите на Сугарев по подслушването.

Петканов заяви, че има компетентни органи, които могат да проверят дали има нарушения. Дали ще има такава проверка обаче министърът не знаеше.

"При използване на специални разузнавателни средства МВР не е допуснала никакви закононарушения и второ - информацията, която е попаднала във ВСС и "Труд" не е излязла от МВР", заяви министърът на вътрешните работи.

"А в прокурарутарата дадени ли са разпечатани разговори?" бе въпросът на Би Ти Ви към министър Петканов.

"Не ме ли разбрахте. Току що ви обясних, че член 33 не ми дава право да говоря по специалните разузнавателни средства."

"Има ли противоречия между датите които вие съобщихте за края на подслушването?"

"Няма.Посочил съм две дати - 8 април - 7 ноември. През това време е текло оперативното дело на Живко Георгиев. Подслушването е било в този период, но не през цялото време."