"Приказки за размисъл" на Хорхе Букай е книгата, която беше представена в "Тази сутрин". Това е втората книга на испанския автор, която излиза у нас.

"Приказки за размисъл" е ключът, който ще отвори вратата към щастието за всеки, докоснал се до тази толкова истинска и увлекателна книга. "Човек има не правото, а задължението да бъде щастлив - казва Хорхе Букай. - Търсенето на щастието започва от това всеки да намери за себе си смисъла на собствения си живот".

"Приказки за размисъл" е сборник от истории, някои от които съвсем ежедневни, други – със силен притчов елемент. Те изследват отделни страни на човешката природа, различни човешки слабости. Основни теми са любовта, омразата, приятелството, зависимостта от другите и същевременно невъзможността да живеем без тях. Повече за книгата - от главния редактор на българското издание Вера Янчелова, чуй в прикачения файл.

Хорхе Букай специализира като гещалт-психотерапевт в Аржентина, Чили и Съединените щати. Работи като дидактически наставник и координатор на редица гещалт-лаборатории, член е на Американската асоциация по гещалт-терапия и координатор на групи за терапия и обучение в Испания и Мексико.

Води курсове, семинари и конференции в цял свят и най-вече в испаноговорящи държави като Чили, Мексико, Коста Рика и Испания, където е редактор на списание "Здрав дух". Автор е на 12 книги, продадени в милиони копия.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето