Ако обичате класическата музика, то вашата дестинация днес е Народният театър в София. Там от 17 ч. започва заключителният гала концерт от проекта "Под небето: София квартет”. Музикантите от филхармонията държат да изненадат публиката, така че програмата остава в тайна.

Сигурно е обаче, че ще чуем произведенията, които най-много допаднаха на почитателите на класическата музика по време на концертите от проекта, донесли толкова радост на софиянци и на гостите на столицата през уикендите на месец юни и началото на юли, уверяват организаторите.

Проектът "Под небето: София квартет”, подкрепен от Столична програма "Култура”, цели да покаже на широката публика красотата на класическата музика като намали дистанцията между нея и хората, и я изкара от концертната зала навън, на открито, достъпна за всички.

"София квартет” към Софийската филхармония е един от най-успешните български струнни квартети. Неговите членове – Ангел Станков (първа цигулка), Николай Гагов (цигулка), Валентин Геров (виола), Джефри Дийн (виолончело) са изявени камерни музиканти. Репертоарът на квартета се състои от класически и модерни музикални пиеси, някои от които са написани специално за него.