Американският президент Джордж Буш запали светлинките на огромната коледна елха пред Белия дом във Вашингтон. Подобна церемония се състоя и на площад "Трафалгар" в Лондон.

Вече почти осем десетилетия американците се събират пред президентската резиденция във Вашингтон за Шествието на мира, чиято кулминация е запалването на светлините на голямата елха. В присъствието на Дядо Коледа президентът Буш и съпругата му Лора натиснаха копчето, което обля в светрлини голямото празнично дърво. То е отглеждано цяла година от Националната служба по парковете. В речта си държавният глава посочи, че мислите на целия народ са с американските войници, които ще прекарат празниците далеч от родината си.

Норвежкият принц Хаакон и принцеса Метер-Марит запалиха светлините на огромна елха по традиция, датираща от десетилетия. Всяка година норвежкият народ подарява на британския коледно дърво в знак на признателност за помощта оказана по време на Втората световна война. Хиляди хора се събраха на площада, за да видят светването на елхата. Зрителите огласиха церемонията с коледни песни.