Джордж Армани представи новата си колекция мъжко облекло като финал на Седмицата на мъжката мода есен/зима 2011-2012 в Милано, съобщи Асошиейтед прес.

Тя е едновременно съвременна и класическа, без да се накланя в нито едната посока. Това обобщава идеално духа на приключилия вчера моден форум.

Завръщането към класическата кройка е най-характерната тенденция, очертала се в Милано. В центъра на вниманието е градското облекло. Това се подчертава от жилетката, която е навсякъде.

Жилетката беше представена като самостоятелна дреха, като част от костюм или като декоративен вариант на пуловера под сако. Извадена от скрина на джентълмена от миналото, тя дава и усещане за денди, което лъхаше от всички ревюта.

При Армани жилетката е с огромна роля както в ежедневното, така и във вечерното облекло под сако или смокинг. Армани я съчетава с широки панталони.

През следващата зима ще са модерни и големите космати връхнидрехи. При Армани те са представени от дълги и тежки палта, които изглеждат много топли.

Преди няколко дни колекцията бе представена в централата на фирмата.

Вижте галерия със снимки от трите дни на модния форум.