Петчленен състав на Сливенския окръжен съд днес наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, на 44-годишния Пейчо Дойчев Пеев от с. Стара река.

Съдът призна Пеев за виновен в убийството на Ана Стойкова от същото село, която преди това изнасилил. Престъплението е извършено на 7 март т.г. в дома на жертвата.

От следствието и съда са установени следните обстоятелства: извършителят Пеев и мъжът, с който убитата живеела на семейни начала - Недьо Стоянов, през деня се почерпили. По някое време Пеев се отделил под някакъв претекст от компанията на Стоянов. Тъй като се забавил, Недьо Стоянов тръгнал да го търси и го намерил в стаята на жена си, която била полугола, на пода, и без следи от живот.

При тази гледка, афектиран, Недьо Стоянов, нанесъл на насилника множество удари с брадва. След седмица в болницата - между живота и смъртта - убиецът Пеев оцелява, за да застане пред съд за трети път за тежко престъпление.

През 1992 г. Пейчо Пеев е осъден за убийство на 15 години. След десетгодишен затвор, докато за кратко е на свобода, извършва изнасилване и отново попада зад решетките. Освободен е в края на 2009 г. и след три месеца извършва ново убийство и изнасилване.

По същото дело съдът наложи десетмесечна условна присъда на Недьо Стоянов, подсъдим за опит за убийство на Пеев в състояние на афект.