На 12 януари в рубриката "Бъдете здрави с тази сутрин" д-р Вергиния Николова показа нов метод за иглотерапия - миопунктура, който е разработен от д-р Чавдар Нинов.

В основата на миопунктурата е залегнал метода на проф. Гън (личен лекар на Бил Гейтс), наречен "интрамускулно стимулиране". Използва се специален инжектор за убождане с акупунктурната игла, като се избират местата за въздействие съобразени и с концепцията на Жанет Травал за миофасциалните тригерни точки. Ефектът от въздействието понякога е почти мигновен. Д-р Нинов сравнява мускула с памук, след миопунктура.

Освен срещу увреждания от рязко навеждане или усукване на тялото,  с този вид иглотерапия се повлияват и хронични скелетно-мускулни болки.

Трендафил Сърмов, участник в Dancing Stars, се оплака от болка в гърба, появила се след акробатиката по време на шоуто. Веднага след като му е направена манипулация, заснета от оператора Станислав Стоянов, той сподели, че вече не усеща болка нито ограничение в движенията.

В комплексното лечение д-р Нинов добавя и електростимулация, мануална терапия и вибромасаж. За добрия резултат от миопунктурата разказа и почетния председател на федерацията по таекуондо Валерий Найденов. Той е получил облекчение на старите си травми, които има всеки спортист, занимаващ се с бойни изкуства.  

Д-р Нинов обясни, че при миопунктурата, убождайки максималните точки на болковия синдром, се лекува цялата зона и целия организъм.   

За контакт с д-р Чавдар Нинов телефонът е 0886 12 17 32.

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето