На онлайн аукциона eBay се предлага информация за истинското име на световноизвестния британски графити художник Банкси, съобщи news.com.au.

Лотът е предложен от човек, живеещ в САЩ, с никнейм jaybuysthings. Той твърди, че е успял да разбере истинското име на Банкси, като е съпоставил данните за продажбите на негови творби с данъчни документи.

Началната цена на лота е била 3000, но вече се качила на 999 999 долара. Търгът ще завърши днес.

Продавачът твърди, че купилият лота - хартийка с името - ще е единственият, на когото ще съобщи истинското име на графити художника.

jaybuysthings е обяснил, че предишният аналогичен аукцион е бил отменен тъй като е липсвала "стока" като такава. Затова сега той предлага информацията, написана на листче.

Банкси е най-известният в света представител на стрийт арта. Той се прочува с графитите си. Творбите му вече се продават по търгове на известни аукционни къщи, а цените им достигат стотици хиляди долари.

Все още не е известно кой именно стои зад псевдонима Банкси. Правени са различни предположения, но нито едно от споменаваните досега имена не е потвърдено.