Дания отхвърли искането на Русия да екстрадира чеченския лидер Ахмед Закаев по обвинения в тероризъм и го освободи. Специалният дипломатически пратеник на сепаратисткото правителство беше арестуван по време на чеченския конгрес в Копенхаген дни след кризата със заложниците, похитени от чеченски терористи в един от московските театри.
Днес в Москва започна делото за обезщетение, заведено от осем пострадали или близки на заложници срещу столичните власти.

Разглеждането по същество на осемте иска ще започне на 24-ти декември. Потърпевшите искат по съдебен път 7 милиона и 500 хиляди долара обезщетение от московските власти за претърпените душевни и физически страдания. Според адвоката на потърпевшите руското законодателство изисква компенсациите да бъдат изплатени от властите на субекта на федерацията, на чиято територия е станал терористичният акт. В случая това е столичната управа. Правителството на Москва категорично отхвърли предявените искове.
Очаква се процесът да бъде продължителен, тъй като подобни дела се разглеждат до три години. След кризата руските власти обявиха, че ще изплатят по 50 хиляди рубли, или 1 570 долара, на бившите заложници и двойно повече на роднините на загиналите.