Синята партия реши да не допуска до участие в местните избори членове, които са накърнили имиджа на партията.

Националният съвет на СДС реши на местните избори догодина да издигне свои кандидати за кметове във всички населени места. Ще имат сини листи с общински съветници във всички общини. СДС ще търсят кандидат-кметове, които са авторитетни личности и не са хулили партията.
За кмет на София ръководството на СДС също ще търси силна кандидатура. Синята партия няма да разчита на коалиции на местните избори. Лидерът на партията Надежда Михайлова заяви,че СДС ще поиска президентът Първанов да обясни с какви аргументи преди две години е обвинил семейството на бившия премиер Иван Костов, че е свързано с корупция.


"Какво точно ще поискате от президента - да се извини на Иван Костов или на СДС за уронен имидж?", бе въпросът на Би Ти Ви към председателя на СДС Надежда Михайлова.

"Да покаже дали може да докаже твърденията си,защото това е нещо, което хвърля сянка не само върху авторитета на бившия лидер, но и върху политическата сила,която беше ръководена от него.Част от доверието в СДС минава през това да бъдат снети обвиненията, да бъде изчистено името на политическата сила", поясни Надежда Михайлова.