Така премиерът коментира думите на американския посланик, който вчера каза, че престъпността у нас е твърде видима и добре организирана.

Министър-председателят замина на работно посещение в Италия.
На въпрос на Би Ти Ви как обяснява факта, че правителството не е успяло да разсее негативното мнение, споделяно от чуждестранните инвеститори, премиерът отговори.

"Споделя се. Именно затова е голям успех нашето влизане в НАТО. И след това е въпрос да се справим с тези теми. Че го знаят едни среди "да", че може би други имат интерес да се шуми много покрай негативното, има си възможни обяснения", каза премиерът Симеон Сакскобургготски.

Премиерът не пожела да коментира думите на американския посланик, че престъпността има силно влияние над политиците у нас.

"Борбата с престъпността не е от един ден за друг. Аз работя непрекъснато последователно и ще видите резултатите"1 обеща министър-председателят.

Премиерът се надява по време на посещението си в Италия да насърчи някои чуждестранни инвеститори. Очакванията, че може би вече е избрал заместник на подалия преди месец оставка вицепремиер Костадин Паскалев, не бяха оправдани.

"Дали вече се спряхте на кандидатура за министър на регоналното развитие?"

"Ще ви съобщя като сме се спряли. Все ме питате, не съм забравил. Паметта ми е доста добра", каза премиерът.