В края на годината у нас се очаква премиерата на първия от двата последни филма за Хари Потър. Българският актьор Станислав Яневски, който играе ролята на Виктор Крум разкри специално за bTV любопитни подробности от филма. Станислав е в България заедно с още един от актьорите участвали в поредицата - Толга Сафер. С тях се срещна Марина Евгениева.

Героите на Станислав и Толга са съученици в училището за магия Дурмщранг във филма “Хари Потър и Огненият Бокал” и едни от най-добрите приятели в живота. Дойдоха в София след участието си в голям елфически фестивал в Холандия, където са журирали конкурс за костюми.

"Да, имаше и като мен, което е доста интересно всъщност. Момичета се маскират като Виктор Крум - доста харесвано училище сме ние от Дурмщранг”, смята Станислав.

- Ако вие трябваше да се маскирате, какъв герой щяхте да изберете?
- Може би щях да се маскирам на магьосник, лош магьосник – казва Толга Сафер.
- Вашият герой в Хари Потър не беше, поне в началото сладък и мил, беше по-скоро малко страшен.
- Такъв беше. Дурмщранг е източноевропейско училище и автоматично хората си мислят, заради музиката и дрехите, заради начина, по който изглеждаме всички си казваха - тези са лоши. Това е стереотип, но ето - той не е лош човек, моят герой не беше лош човек.

И за двамата участието в Хари Потър е зад гърба им. Станислав, който участва и в последната серия вече е приключил снимките във филма.

- Режисьорът е страхотен. Аз трябваше да се завърна само за сватбата на Фльор, която е една от шампионките и в интерес на истината той беше доста впечатлен от мен и постоянно ме вкарваше в нови и нови ролички, допълваше и си измисляше различни сцени, така че се завръщат сега със сватбата. Там се случва нещо, което по принцип не се случва в книгите - издаде Станислав.
-Тоест да очакваме изненада?
- Да, малка изненада с Хармаяни.