Слаб дъжд превалява в София, Софийско, Пернишко, Благоевградско. Частични заледявания има на Боровец и Мальовица. Пътищата почти навсякъде са сухи, с изключение на тези в районите с мъгла. Намалена е видимостта от мъгла до 50 метра в Силистренско, Видинско, в районите на Угърчин, Никопол, Д. Дъбник, Гълъбово; от 50 до 100 - в Бургаско, Хасковско, Ямболско, Врачанско, магистрала "Тракия" в Старозагорско, магистрала "Хемус" във Варненско, Чирпан, прохода "Шипка"; от 100 до 150 метра в района на Провадия и Бяла Слатина.

Забранено е преминаване на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Шипка”. В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски", между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". В този район се натоварват във върховите часове ул. "Опълченска", булевардите "Т. Александров", "К. Величков" и други улици в района на "зона Б-5".

Ползвайте обходни, по-малко натоварени маршрути. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Златица-Етрополе и Арабаконак. На пътя Ябланица - Плевен в Златна панега поради ремонт в два участъка движението се пропуска в една лента от сигналисти.

Заради ремонт е затворен участък от 2 километра от пътя Търговище-Разград в Търговищко. Движението за двете посоки е отклонено през село Давидово. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът Ст. Загора - Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили.

Въздържайте се от изпреварвания. На пътя София-Лом, до разклона за Годеч, поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Ползва се една лента за двете посоки. Такъв участък има и на пътя Дупница-Самоков при с. Клисура.

През изминалото денонощие в страната са станали 37 тежки пътни злополуки, загинали са 3 души и са ранени 41, като 4 от тях са с опасност за живота. В София са ранени 11 души, станали са 87 леки произшествия с материални щети.

На магистрала "Хемус" във Варненско 34-годишен с  "Киа" поради внезапно спукване на предна лява гума се отклонява наляво, блъска се в металната ограда и се преобръща. Загинал е пътник на задна седалка на 37 години, който не е ползвал предпазен колан.

На пътя Исперих-Разград 37-годишен от Исперих поради несъобразена скорост с "Фиат" при излизане от ляв завой се блъска отдясно в дърво и загива. От "Пътна полиция" предупреждават, че от началото на есента рязко са се увеличили катастрофите с пешеходци по тъмно. Те са почти 40 % от всички убити при злополуки. От октомври до декември 2007 г. в страната са били убити 74 пешеходци, главно възрастни.

Намалете значително скоростта при движение на фарове, вечер или рано сутрин, заради повишената опасност от блъскане на неправилно пресичащи и движещи се по платното пешеходци. До 1 март 2009 г. е задължително и през деня да се движите с включени фарове на къси светлини - за по-добра видимост и намаляване на риска. След акция "Светлина"  "Пътна полиция" продължава да санкционира за неизправни светлини, светлоотразителна сигнализация и износени  гуми.
 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето