Българска делегация, водена от министъра на вътрешните работи Георги Петканов, ще участва в конференция в Лондон "Партньорство под егидата на Европейския съюз срещу организираната престъпност в Югоизточна Европа". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Форумът, който ще се проведе днес в Ланкастър Хаус, ще бъде открит от министрите на външните и вътрешните работи на Великобритания Джак Стро и Дейвид Блънкет. В дискусията по проблемите в борбата с организираната престъпност, страните ще споделят своя положителен опит и ще предложат решения, основаващи се на механизма на засилено регионално сътрудничество и активно съдействие на страните-кандидатки и страните-членки на ЕС, за установяване на върховенството на закона и атакуването на всички форми на организирана престъпност на всички нива в страните на Западните Балкани, пише в съобщенито.

Във конференецията ще участват министри от европейските страни, представители на САЩ и на международни организации. От българска страна освен министър Петканов в конференцията ще участват заместник-министър Бойко Коцев и директорът на НСБОП ген. Румен Миланов.