Парламентарният съюз на Обединените демократични сили внесе искане за вот на недоверие към Министерския съвет на Република България. Документът беше заведен в деловодството на Народното събрание в 17.11 часа днес. Основен мотив за искания вот е "грубо и безпрецедентно нарушаване на Конституцията на страната". Според ОДС, внасяйки на 4-ти октомври общата позиция на България в Междуправителствената конференция за водене на преговори, правителството не е спазило решението на Народното събрание от 2-ри октомври.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че ако мотивите и аргументите на СДС, с които ще иска вот на недоверие на кабинета, са сходни с тези на лявата опозиция, няма да има проблем социалистите да подкрепят вота, предаде БНР.

"Няма да се надбягваме съд СДС, защото ние гледаме на тази тема не като политическа конюнктура - кой ще извлече дивиденти - а като на усилия от наша страна да отстоим интересите на българската икономика. Ако аргументите са много сходни, за мен не е проблем да гласуваме заедно със СДС", обясни Станишев.