Eдна от най-известните словенски метъл банди - Noctiferia, ще подгрее публиката в зала Христо Ботев на 30 септември, преди концерта на шведите от In Flames.

Концертът на In Flames в София e част от предстоящото турне на шведите в подкрепа на новия им студиен албум "Sounds of a Playground Fading".

Междувременно свършиха промоционалните билети за концерта.

Билетите за концерта на In Flames са в продажба в мрежата на Ticketstream. Пропуските могат да бъдат намерени и в магазините Office 1 Superstore, Orange, Multirama, Техномаркет, офисите на TBI Credit и M-Tel, както и на www.ticketstream.bg.. Билетите се продават по 45 лева. На място на събитието цената им ще бъде 55 лева.

За NOCTIFERIA:

Noctiferia е една от водещите екстремни метъл групи от Словения. Създадена през 1994 г., бандата започва да свири блек метъл и бързо набира популярност извън рамките на страната си. Първият албум на групата "Baptism At Savica Fall" (1998) е сред основните причини за формирането на така нареченото Южно блек метъл движение. Следват още няколко албума, постоянни турнета с имена като Malevolent Creation, Immolation, Cannibal Corpse, Marduk и други. Въпреки успехът на дебютния си албум, Noctiferia не спира да се развива и постоянно експериментира с ново звучене и променя постепенно стила си към по-техничен и експериметален мелодичен дет метъл с индъстриъл елементи. Новото вдъхновение на групата се дължи на факта, че идват от същия град като индъстриъл легендите Laibach. Доказателство за пътя, който Noctiferia са изминали от началото на кариерата си до сега, е последния студиен албум "Death Culture", продуциран от Peter Tägtgren.

Noctiferia подгряват In Flames на всички дати от предстоящото им турне.